Школа соціального підприємництва "Підприємництво в дії" Відхилений остаточно

Доданий
28.06.2021
Номер
8
Освіта

Протягом 2022 року навчити 30 дітей (14-16 років) територіальної громади Володимира -Волинського формувати бізнес-ідеї, надати необхідні знання та навички зі створення соціально-орієнтованого бізнесу, спонукати створити власні бізнес-проєкти, які матимуть можливість отримати фінансову підтримку за зайняті призові місця в межах прєкту, та з боку інвесторів/донорів під час пітчингу проєкту на п

Автор проєкту
Олександр
Олександр Тарасюк
Бюджет
161 572 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Основна мета проєкту

Проєкт спрямований на започаткування Школи соціального підприємництва, яка надасть можливість зацікавленим дітям територіальної громади міста оволодіти необхідними знаннями та навичками зі створення соціально-орієнтованого підприємства, можливостями фінансування і розвитку соціального підприємства.
Ми хочемо залучити до навчання учнів шкіл міста, активізувати підприємців, представників міської ради до новітнього концепту та його потенціалу до сучасного та інноваційного розвитку молоді нашої громади.

Проблема, на вирішення якої спрямований проєкт

Соціальні підприємства є, перш за все, представники малого та середнього бізнесу, який грає ключову роль у створенні робочих місць і розвитку економіки, що має бути пріоритетом для України та Володимира Волинського зокрема.
Для учнів може стати одним із інструментів якісної підготовки до життя з його непередбачуваними викликами, а також сформувати звичку постійного навчання та відкритості до інновацій – і гнучкої реакції на зміни, котра допомагатиме розбудові:
- Самозарадності молоді
- Проактивної позиції
- Комунікабельності
- Навичкам вирішення конфліктів
- Вмінню колективного прийняття рішень
- Підвищення рівня відповідальності за власну справу, що є необхідно передумовою для заснування бізнесу
В Україні налічується менше десятка офіційних соціальних підприємств, у Німеччині близько 100000 соціальних підприємств, у Великобританії більше 70 тисяч і в них зайнятий мільйон співробітників.

Перелік заходів передбачених проєктом

Основні етапи плану реалізації проекту:
1. Здійснити відбір учасників Школи соціального підприємництва серед учнів 9-11 класів міста.
2. Провести навчання протягом 3 місяців – тренінги, майстер-класи, воркшопи тривалістю 60 годин згідно розкладу.
3. Захист бізнес-проектів з видачею сертифікатів про закінчення «Школи соціального підприємництва».
4. Провести Володимир – Волинський форум соціального підприємництва під час якого випускники школи здійснять публічний захист проектів (пітчинг) перед потенційними інвесторами /донорами, та представниками міської ради. ( включає екскурсії на соціальні підприємства Івано-Франківська).

Чому саме цей проєкт повинен бути реалізованим і яким чином його реалізація вплине на розвиток міста та громади

Протягом 2022 року навчити 30 дітей (14-16 років) територіальної громади Володимира -Волинського етапам формування бізнес-ідеї, необхідним знанням та навичкам зі створення соціально-орієнтованого бізнесу, можливостям фінансування і розвитку підприємства шляхом проведення тренінгів, майстер-класів, воркшопів. Провадження проекту дозволить напрацювати бізнес-проекти (стартапи), які матимуть можливість отримати фінансову підтримку в рамках проєкту та інвесторів/донорів під час пітчингу проекту на підсумковому І Володимир - Волинському форумі соціального підприємництва.

Чи носить проєкт капітальний характер

Ні

Обгрунтування бенефіціарів проєкту

Діти віком від 14 до 16 років та їх батьки. Підприємці міста. Представники міської влади.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проєкту. Якісні та кількісні показники.

Короткотривалі результати:
¬проведено навчання слухачів Школи соціального підприємництва під час якого не менше ніж у 30 мешканців (а саме дітей віком 14 – 16 років) Володимира Волинського сформовані підприємницькі компетентності;
розроблено щонайменше 5 бізнес-проектів соціального підприємництва;
¬проведено успішний захист бізнес-проектів випускників Школи соціального підприємництва з видачею сертифікатів.
¬проведено конкурс соціального підприємництва, під час якого випускники школи захистили проекти (пітчинг) перед потенційними інвесторами / донорами.
Перспективні результати:
В перспективі формування та розвиток нових видів соціальних послуг, що залишаються поза увагою звичайного бізнесу у зв’язку з малоприбутковістю, непопулярністю, відсутністю належної професійної підготовки; ¬
- зміна мислення (свідомості) потенційних або діючих підприємців щодо сутності та можливостей соціального підприємництва для вирішення соціальних та інших проблем місцевої громади;

Місце реалізації завдання

Одна зі шкіл міста.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту

Захід 1. Запрошення учасників 1500
Захід 2. Проведення воркшопів (навчання дітей) 40300
Захід 3. Придбання та виготовлення промопродукції, канцелярських товарів, організація заходів для 30 дітей та 3 викладачів 26769
Захід 4. Підбиття підсумків проекту 78315
Разом 161572 грн.