Парк інтелектуального відпочинку "Легенди Володимира" Реалізований

Доданий
01.06.2020
Номер
10
Публічний простір

Проект передбачає створення парку інтелектуального відпочинку для усіх жителів та гостей міста Володимира-Волинського. Облаштування біля історичного музею та місцевого РАЦСу (Загсу) оригінальних скульптур-топіарів у вигляді визначних постатей древнього Володимира.

Бюджет
499 950 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Івана Франка вулиця, 6, Володимир-Волинська міська рада, Володимир-Волинський

Опис

Основна мета проєкту

Створення цікавого і красивого простору для жителів та гостей міста у сквері-парку біля історичного музею та РАЦСу (Загсу), шляхом встановлення там оригінальних скульптур-топіарів, за допомогою яких можна буде дізнатися про історію нашого міста та отримати незабутні спогади через фото та відео.

Проблема, на вирішення якої спрямований проєкт

Сквер-парк біля історичного музею та РАЦСу (Загсу), є одним з найбільш відвідуваних місць у Володимирі та розташований у самому центрі міста біля площі.
На мою думку, в парку відсутні комфортні умови, цікаві локації, туристичні принади, а саме скульптури, естетичні озеленення, котрі зацікавлять не лише жителів міста, а також туристів.

Перелік заходів передбачених проєктом

- Огляд та аналіз території, де планується встановлення скульптур топіарів;
- Визначення конкретних мість на яких будуть встановлені скульптури;
- Замовлення та розробка 3D макетів кожної скульптури з використанням тривимірної комп’ютерної графіки;
- Виготовлення металевого каркасу скульптур;
- Облаштування металевого каркасу спеціальною синтетичною травою;
- Доставка скульптур-топіарів;
- Підготовка території та облаштування місць, де будуть встановлюватися металеві каркаси для майбутніх скульптур-топіарів;
- Монтаж та Встановлення скульптур топіарів – 9 шт.;
- Відкриття парку інтелектуального відпочинку «Легенди Володимира»

Чому саме цей проєкт повинен бути реалізованим

1. Сквер-парк біля площі, має бути яскравою окрасою міста Володимира-Волинського;
2. Тут має бути можливість проведення цікавого та захоплюючого відпочинку для багатьох сімей, дорослих, діток, не лише нашого міста, а й гостей та туристів;
3. Аналогів такого парку зі скульптурами-топіарами, у вигляді історичних персонажів, немає не лише у Волинській області, а також по цілій України!;
4. Жителі та туристи нашого міста зможуть не лише відпочити у прекрасному парку-сквері, а й зробити безліч видовищних та яскравих фото і відео, поринувши в дивовижну та захоплюючу історію стародавнього міста Володимира, оповиту багатьма цікавими переказами та легендами;
5. Усі ці перекази та легенди зможуть особисто побачити та почути, жителі та гості нашого стародавнього міста Володимира, відвідавши Парк, де професійні екскурсоводи Володимир-Волинського історичного музею, за допомогою скульптур-топіарів, проведуть усім охочим екскурсію у минуле нашого міста;
6. Збільшення кількості гостей та туристів

Відповідність проєкту Стратегії розвитку міста

1. Відповідність проекту Стратегії розвитку Володимира-Волинського на 2017-2027 роки. Стратегічна ціль - 2. Володимир-Волинський – важливий екологічно привабливий історико-культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання.
2. Відповідність проекту Стратегії розвитку Володимира-Волинського на 2017-2027 роки. Операційна ціль 2.2. Створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей.
3. Відповідність проекту Стратегії розвитку Володимира-Волинського на 2017-2027 роки. Завдання 2.2.1. Реалізація місцевих проектів благоустрою за участі громад. Завдання 2.2.2. Створення/розширення громадського простору міста.

Чи носить проєкт капітальний характер

Так. Користуватися результатами даного проекту можуть люди з особливими потребами. Доступний для всіх жителів та гостей міста.

Обгрунтування бенефіціарів проєкту

Жителі міста Володимира-Волинського. Дорослі, діти, люди літнього віку. Люди з особливими потребами.
Гості та туристи різних вікових груп та статі.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проєкту

Якісні показники: привабливий та креативний вигляд парку, покращення естетичного вигляду паркової території у центрі міста, забезпечення жителів та гостей міста цікавою територією для захоплюючого відпочинку.

Кількісні показники: встановлення оригінальних скульптур топіарів - 9 шт., збільшення кількості відвідувачів парку, збільшення цікавих зон відпочинку, збільшення кількості гостей та туристів у місті Володимирі.

Місце реалізації завдання

Сквер-парк біля історичного музею та РАЦСу (Загсу) – фото додається.

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту

1 Монах-капуцин з вороном 1,6 м. 42364,2 грн.
2 Юрій змієборець на коні та зі змієм 2,5 м. 108390,2 грн.
3 Охоронець музею 2 м. 43053,1 грн.
4 Дівчина-Княжна 1,7 м. 27650 грн.
5 Закохана пара з серцем 2,7 м. 120071,2 грн.
6 Вартовий міста з сурмою 2 м. 36164,6 грн.
7 Музична капела музикантів Володимирського колегіуму 2 м. 76806,7 грн.
8 Непередбачені витрати (розробка 3D макетів скульптур з використанням тривимірної графіки зображення входить в ціну скульптур; доставка+монтаж входять в суму даних витрат) 10 % 45500 грн.
Разом Сума з ПДВ 499950 грн.

Фотографії