Володимир-Волинська літня школа мистецтв Реалізований

Доданий
01.07.2019
Номер
8
Публічний простір

Проведення в літній період серії з 5 лекцій і майстер-класів запрошеними відомими художниками і викладачами образотворчого мистецтва. Цільова аудиторія - дорослі люди, які ніколи не займались малюванням. Мета - підвищення рівня обізнаності дорослого населення про образотворче мистецтво. Заняття дають уявлення про різні види образотворчого і декоративного мистецтва і створюється власний твір.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Надюкова
Бюджет
27 492 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Устилузька, 54, Володимир-Волинський

Опис

Основа мета проекту

Підвищити рівень обізнаності мешканців міста з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва через проведення занять запрошеними визнаними майстрами в різних галузей образотворчого мистецтва.
Дати знання і навчити створювати власноруч роботи в різноманітних техніках і з різних матеріалів.
Створювати умови для творчості і самовираження жителів міста.
Показати кожній конкретній людині її творчі можливості і допомогти їх розвинути.
Розвивати і згуртовувати громаду міста засобами мистецтва.

Проблема на вирішення якої спрямований проект

Дорослі мешканці міста не мають можливості долучитися до образотворчого мистецтва та підвищувати рівень знань з історії, теорії і практики образотворчого мистецтва.
Наукові дослідження демонструють, що продовження навчання у дорослому віці сприяє розвитку кругозору і вищих рівнів самооцінки. Мистецька освіта особливо важлива, оскільки допомагає формувати креативність, толерантність та ширший інтерес до участі в громадянському суспільстві

Перелік заходів, передбачених проектом

Проект передбачає проведення 5 лекцій і майстер-класів з таких напрямів:
Батик. Вільний розпис.
Олійний живопис
Акварельний живопис
Ліногравюра.
Скульптурні фантазії.
Кожне заняття складається з :
Коротка лекція про історію виникнення і особливості конкретної техніки образотворчого або декоративно-прикладного мистецтва.
Майстер-клас з демонстрацією прийомів виконання робіт у цій самій техніці
Виконання власного твору у цій техніці.
Автори і теми лекцій та представлені техніки уточнюються перед початком роботи Літньої школи мистецтв. Участь у проекті є безкоштовною. Усі матеріали учасникам надають організатори.

Чому саме цей проект винен бути реалізованим

Заняття Володимир-Волинської літньої школи мистецтв вже проводились у 2017, 2018 і 2019 роках за кошти від гранту наданого Державним Департаментом США та користувалися великою зацікавленістю і популярністю серед мешканців міста. За 3 роки було проведено 18 лекцій і майстер-класів на різні теми образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У них брали участь більше 400 жителів міста. За результатами опитування, 98% учасників були дуже задоволені заняттями і зацікавлені у продовженні проекту. Успіх проекту був визнаний місцевою владою і представниками Державного Департаменту США.
Слухачі Володимир-Волинської літньої школи мистецтв дуже зацікавлені і хочуть продовження роботи Літньої школи мистецтв. Окрім навчання цей проект:
розвиває естетичні смаки,
допомагає урізноманітнити дозвілля,
згуртовує громаду міста
розвиває волонтерський рух у місті. в\
Всі організатори і лектори проекту працюють безоплатно.

Відповідність проекту Стратегії розвитку міста

Стратегічна ціль 2 Володимир-Волинський - важливий екологічно-привабливий історико-культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання
Операційна ціль 2.2 - створення образу міста як комфортного і безпечного для проживання.
Завдання 2.2.2 - Створення/розширення громадського простору міста

Чи носить проект капітальний характер

Ні

Обгрунтування бенефіціарів проекту

У проекті беруть участь дорослі мешканці міста, які не мають попередніх знань з образотворчого мистецтва. Але проект відкритий для всіх хто бажає, незалежно від віку. На вже проведених заняттях були присутні батьки з дітьми і бабусі-дідусі з онуками..

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Якісні показники: в результаті реалізації проекту мешканці міста отримають нові знання і досвід. Лекції і майстер-класи носять ознайомчий характер і охоплюють різні галузі образотворчого мистецтва. Слухачі школи на кожному занятті створюють власну творчу роботу, яку можуть використати для оформлення інтер'єру у себе вдома.
Кількісні показники: планується що кожне заняття відвідають 25 людей, за 5 занять буде охоплено 125 людей.
.

Місце реалізації завдання

Володимир-Волинська дитяча художня школа або інший навчальний заклад міста

Орієнтовна вартість (кошторис) проекту

Вартість проекту 27492,00 грн., з них: 16273,83 грн. на придбання матеріалів для майстер-класів, 5718.60 грн. - відшкодування вартості квитків лекторам з інших міст, 3000 грн. - витрати на готель для лекторів з інших міст, 2499.57 грн. - непередбачувані витрати.
Всі задіяні в організації та реалізації проекту ( у тому числі і лектори) працюють на волонтерських засадах.
Надання безкоштовно місця для реалізації проекту - вклад місцевої громади.

Інші додатки

.

Фотографії