«Особливе» для «особливих» Брав участь

Доданий
14.06.2018
Номер
2
Комунальне господарство

Проект передбачає встановлення елементів майданчика для осіб із обмеженими функціональними можливостями біля вже існуючого дитячого майданчика, що розташований у парку “Слов’янський”.
«Особливі» жителі міста отримають можливість з користю проводити час на свіжому повітрі. Також такий майданчик позитивно сприятиме соціалізації його відвідувачів.

Автор проєкту
Алла
Алла Малишева
Бюджет
303 190 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Луцька, Володимир-Волинський

Опис

Основна мета проекту

подарувати радість спілкування дітям та дорослим із інвалідністю, допомогти їм відчути себе частиною суспільства, сприяти їх розвитку та соціалізації, шляхом встановлення майданчика поблизу вже існуючого дитячого майданчика у парку “Слов’янський”. Не секрет, що людина, можливості якої обмежені, відчуває себе обмеженою тільки тоді, коли стикається з чимось недоступним для себе. Майданчик для «особливих» мешканців міста просто необхідний для розвитку, психологічного оздоровлення та соціалізації у суспільстві осіб з обмеженими функціональними можливостями.

Проблема, на вирішення якої спрямований проект

полягає в тому, що у центральній частині міста, а саме у парку “Слов’янський” відсутні елементи для осіб з обмеженими функціональними можливостями.

Перелік заходів, передбачених проектом (запропоновані рішення)

1. Замовити та виготовити проектно-кошторисну документацію на облаштування майданчика для осіб з обмеженими функціональними можливостями (орієнтовно 1% загальної вартості проекту).
2. Благоустрій території, а саме:
- підготувати територію від існуючого дитячого майданчика у сторону р.Луга площею 275 кв.м. (22х12,5) для облаштування на ній гумового покриття. Так як, гумові плити можна вкладати на добре утрамбований грунт, то необхідно використати техніку для вирівнювання земельної ділянки на якій планується облаштувати майданчик для осіб з обмеженими функціональними можливостями.
3. Встановлення наступних конструктивних елементів:
- карусель – 1 шт.;
- гойдалка 4-х місна – 1 шт.;
- ігровий комплекс «Хвиля» - 1шт.;
- ручний м`яч – 1 шт.;
- ігрова панель «Лабіринт» - 1 шт.;
- лавка «Забава» - 1 шт.;
- лавка «Диван на металокаркасі» - 2 шт.;
- урна металева – 2 шт..
4. Облаштування території майданчика гумовими плитами.
5. Відкриття майданчика.

Чому саме цей проект повинен бути реалізований і як вплине на розвиток міста.

Парк “Слов’янський” знаходиться у центрі міста, сюди на прогулянку, екскурсії приходять і жителі міста, і гості, тому діти, підлітки та дорослі особи з обмеженими функціональними можливостями ні в якому разі не повинні бути ізольовані від суспільства. Важливо, щоб різні дітки були разом, щоб молодь та дорослі з обмеженими можливостями могли відпочивати на майданчику, адже проектом передбачено встановлення елементів ігрового майданчика без обмежень у віці. Це, таким чином, допомагатиме одним соціалізуватися, а іншим зрозуміти, що всі ми є різними, але всі заслуговуємо на відпочинок та друзів".

Відповідність проекту Стратегії розвитку Володимира-Волинського на 2017-2027 роки. Стратегічна ціль.

2. "Володимир - Волинський - важливий екологічно привабливий історико - культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання"

Відповідність проекту Стратегії розвитку Володимира-Волинського на 2017-2027 роки. Операційна ціль.

2.2. Створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей

Відповідність проекту Стратегії розвитку Володимира-Волинського на 2017-2027 роки. Завдання.

2.2.2. Створення/розширення громадського простору міста

Обгрунтування бенефіціарів проекту.

«Особливі» жителі та гості нашого міста з обмеженими функціональними можливостями, а також звичайні діти з батьками, так як конструктивні елементи, які планується встановити не матимуть вікових обмежень і будуть загальнодоступними.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту.

Кількісні показники: встановлення 10 елементів на ігровому майданчику для осіб з обмеженими функціональними можливостями. Орієнтовно 20 осіб з обмеженими функціональними можливостями зможуть одночасно проводити час на майданчику.

Якісні показники: розширення зони відпочинку у парку “Слов’янський”, розташування елементів майданчика для дітей, молоді та дорослих з особливими потребами, поряд з існуючим звичайним майданчиком, змістовний відпочинок дітей та дорослих, нові знайомства та друзі.

Місце реалізації завдання.

парк “Слов’янський”, встановлення елементів ігрового майданчика поблизу вже існуючого дитячого майданчика.

Фотографії