Різдвяний ярмарок - це казкова атмосфера на новорічні свята Брав участь

Доданий
11.09.2017
Номер
23
Культура та туризм

Проект передбачає собою встановлення мобільного павільйона за індивідуальним проектом з урахуванням історичної тематики, у стилі ренесанс, з вежою, на якій встановлено чотири годинники та святковою підсвіткою.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Гнатюк
Бюджет
193 062 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Мета проекту - відновлення культури і традицій проведення різдвяних ярмарків притаманних для міст з магдебурзьким правом, та створення міського простору з особливою атмосферою в період приготування та святкування новорічних та Різдвяних свят.
Проблема – відсутність традицій проведення різдвяних ярмарків.
Наше місто перше серед міст на території сучасної України, яке отримало магдебурзьке право у 1324р. то ж ми зобов’язані відродити традиції міст наділених правом проводити такі ярмарки. Традиційно, різдвяні ярмарки мають культурну програму. Дітей часто зустрічає Св. Миколай з подарунками, гостей розважають виступи народних колективів, встановлюють шопки. На вежі павільйона встановлено з чотирьох сторін годинники з підсвіткою, то ж містяни зможуть зустріти Новий рік на площі під звуки курантів. Крім гарної декорації павільйон може слугувати місцем, де можна буде розмістити місця для торгівлі сувенірами, кафе швидкого харчування, камери схову для речей, якщо поряд обладнати ковзанку тощо
Павільйон розміром 7,2 на 2,4 метра, який розділений на три секції, виготовленого з дерева на металевому каркасі, дах якого накритий бітумною черепицею. Площа Героїв є досить просторою, тож у майбутньому на ній підприємці можуть встановити додаткові стилізовані павільйони для торгівлі продукцією, притаманною для різдвяних ярмарків, розмістити розважальні зони та атракціони, встановити додаткові декорації (вхідна брама на ярмарок, ліхтарі)і т.д..
На павільйоні можна розмістити обладнання для легкого звукового супроводу (колядок та новорічних пісень, звуки курантів), торгівля продуктами з вмістом кориці, ванілі, зігрівальними напоями такі як кава, чай та глінтвейн, створить виняткову атмосферу для вечірніх прогулянок на свіжому повітрі в морозну погоду у центрі міста. Розмістивши павільйон із західної сторони від місця встановлення новорічної ялинки, ми захистимо відвідувачів святкових заходів від переважаючого вітру, який дме на площі у цей період. Період для проведення ярмарку можливий з 1 грудня і аж до свята Водохреща. Потужність споживання електроенергії без торгівельного обладнання 150 Вт.
Павільйон також можна використовувати як декорація на день міста, та торгівлі сувенірами у літній період. Бюджет міста може повністю або частково компенсувати витрати на його виготовлення, якщо буде брати оплату з підприємців за його використання.
Проект відповідає стратегії розвитку міста, а саме операційній цілі 2.1. Відродження іміджу міста як важливого історико-культурного центру регіону, завдання 2.1.4. Запровадження комплексу заходів подієвого туризму національного та міжнародного значення.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Жителі та гості міста усіх вікових категорій; жителі та гості міста, які прийшли на різдвяний ярмарок, місцеві підприємці.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Кількісні показники:
- буде встановлено павільйон розміром 7,2 на 2,4 метра, який розділений на три секції.
Якісні показники: центральна площа міста стане ще більш святковою до новорічних свят, площа стане чудовим місцем для відпочинку на свіжому повітрі. Реалізація такого проекту покращить імідж міста, привабить у місто додаткових туристів, працевлаштує мешканців міста у період міжсезоння, працівників аграрного сектора та будівельних професій. Представники бізнесу отримають можливість пропагувати свою продукцію, це чудовий майданчик для старту підприємницької ініціативи.

Місце реалізації завдання

м.Володимир-Волинський, площа Героїв біля новорічної ялинки.

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

Андрій Гнатюк

Фотографії