Маршрутка: що, де, коли? Відхилений остаточно

Доданий
29.06.2021
Номер
9
Транспорт

Встановити на маршрутки Володимир-Волинської міської територіальної громади 25 GPS-трекерів, що дасть можливість жителям та гостям міста відслідковувати рух громадського транспорту в реальному часі. Дані трекерів передаються на додаток по типу CityBus, системи яка працює вже в понад 14 містах України.

Автор проєкту
Бюджет
154 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Основна мета проєкту

Встановлення GPS-трекерів на маршрутки громадського транспорту з подальним транслюванням в мобільний Додаток, типу CityBus.
Зробити користування громадським транспортом для жителів Володимир-Волинської територіальної громади та туристів комфортним та зручним. За допомогою мобільного додатку, мешканці ТГ зможуть в онлайн часі відслідковувати громадський транспорт та якісно планувати свої маршрути. Для цього пропонуємо підключити місто до Додатку CityBus.

Проблема, на вирішення якої спрямований проєкт

Вирішить проблему очікування маршруток на зупинці, або ж убезпечить від очікуваня рейсу, який взагалі знятий з маршруту. Допоможе міській владі контролювати виконання договорів на пасажирські перевезення зі сторони перевізників, а перевізнику – контролювати якісне виконання посадових обов’язків своїми працівниками (водіями).

Перелік заходів передбачених проєктом

1. Купівля GPS-трекерів для громадського транспорту в кількості 25 штук. 2. Монтаж обладнання на транспорт.
3. Купівля місця на сервері, для виведення даних.
4. Підключення до мобільного додатку, типу CityBus (підключення безкоштовне) для Володимир-Волинської територіальної громади.
5. Провести інформування мешканців міста щодо додатку і як ним користуватися за допомогою розташування на зупинках громадського транспорту QR-кодів для завантаження мобільного додатку.

Чому саме цей проєкт повинен бути реалізованим і яким чином його реалізація вплине на розвиток міста та громади

Жителі міста і прилеглих сіл не один рік поспіль скаржаться на якість надання послуг громадського перевезення. Депутатський корпус не раз виступав із ідеями, як покращити цей напрямок. Саме варіант із онлайн Додатком допоможе в повному об’ємі вирішити проблему, та допоможе мешканцям громади та її гостям покращити власне пересування по місту та прилеглих селах громади.

Чи носить проєкт капітальний характер

ні

Обгрунтування бенефіціарів проєкту

Додаток буде загальнодоступний для всіх, хто безкоштовно скачає та встановить його на свій телефон. Користуватися будуть як мешканці, так і туристи, які мають Додаток. Прогнозується від 10 тисяч користувачів.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проєкту. Якісні та кількісні показники.

Якіснийм показником буде відсутність скарг на непоінформованість жителів громади про графік маршрутних перевезень, покращення умов перевезень, забезпечення і дотримання встановленого графіку кожного рейсу, відслідковування рейсів маршрутних засобів, комфортне планування власного пересування по місту та територіальній громаді.
Кількісним показником буде - встановлення 25 трекерів на маршрутах територіяльної громади.

Місце реалізації завдання

Володимир-Волинська територіальна громада

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту

Закупівля трекерів для 25 маршруток - 55 тисяч
Купівля місця на сервері для зберігання інформації і її подальшої передачі для трансляції в Додатку.- 60 тисяч
Монтаж обладнанння на транспорт (25 машин) - 25 тисяч
Інші непередбачувані витрати - 14 тисяч
Разом: 154 тисячі.

Фотографії