Велотрек ЕКСТРІМ Неможливо реалізувати

Доданий
31.05.2020
Номер
9
Спорт

У парку Слов'янський буде облаштовано спортивний об'єкт відкритого типу для різновікових груп населення, які займаються екстремальною велоїздою. У межах проєкту буде сформованно пагорби, заасфальтовано частини треку та повороти, проведенно озеленення, встановлено лавки паркові. Завдяки проєкту молодь отримає можливість реалізовуватись в обраному спорті, а місто матиме привабливу частину парку.

Автор проєкту
Бюджет
451 311 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Київська вулиця, Володимир-Волинська міська рада, Володимир-Волинський

Опис

Основна мета проєкту

Створити новий спортивний простір для молоді і підлітків, де вони зможуть реалізовувати свої бажання займатися велоспортом, скейтбордінгом, роликовим екстрімом та інше.
Паралельно у запущеній частині міського парку буде створено ще один куточок-простір, який буде активно використовуватися.

Проблема, на вирішення якої спрямований проєкт

Любителі екстремальної велоїзди давно освоїли доріжки та пагорби парку «Слов’янський». Перестрибуючи пішоходні доріжки в парку, вони інколи наражають на небезпеку себе та інших відпочиваючих. Від розкатаних колесами доріжок страждають насипи і зелені газони.
Якщо молодь обирає собі заняття, то варто створити їм для цього умови. Велотрек після озеленення прикрасить ще один куточок парку і стане доступним і функціональним місцем відпочинку та спортивних розваг.

Перелік заходів передбачених проєктом

1. Завезення землі і піску для формування пагорбів.
2. Формування пагорбів спецмашинами типу «Бобкат» , трамбування .
3. Асфальтування частин треку, поворотів.
4. Підсів змішаних трав для укріплення пагорбів та створення привабливого вигляду всього майданчика, озеленення хвойними.
5. Встановлення лавок.

Чому саме цей проєкт повинен бути реалізованим

Завдяки реалізації проекту велика кількість молоді зможе реалізовувати свої спортивні амбіції. Нічого подібного у місті немає.
Сам по собі проект не є дороговартісним, адже в основі його лежать штучно створені і утрамбовані земляні пагорби. Початок до реалізації проекту вже покладений і частина таких пагорбів вже створені.
Проект фактично не вимагає виділення землі, його реалізація лише прикрасить запущену частину парку і привабить молодь до активного відпочинку і заняття спортом.
Незважаючи, що проект не набрав достатньої кількості голосів у 2019 році, багато людей його підтримали і виразили бажання, щоб саме цей проект подати знову.

Відповідність проєкту Стратегії розвитку міста

Стратегічна ціль: 2.Володимир-Волинський – важливий екологічно-привабливий
історико-культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання.
Операційна ціль: 2.2. Створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей
Завдання: 2.2.2. Створення/розширення громадського простору міста

Чи носить проєкт капітальний характер

Так
Навіть катання по гірках на візку може принести позитивні емоції людям з особливими потребами. А дехто з них зможе використовувати окремі спортивні знаряддя (скейт, ролики, велосипед) самостійно чи за допомогою супроводжуючого.
Варто наголосити, що люди з особливими потребами - це не лише інваліди в колясках. Деякі види захворювань (часткові ампутації, легка розумова відсталість, глухота та інше) - дають людині інвалідність, але не заважають кататися на велотрекові і отримувати задоволення від рівних можливостей з іншими.

Обгрунтування бенефіціарів проєкту

Діти, підлітки, молодь, особи середнього віку, можливо окремі мешканці старшого віку.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проєкту

Якісні показники: Заняття спортом, особливо на свіжому повітрі, приносить не лише задоволення, а й здоров'я. Оскільки нічого подібного в місті не існує, то велотрек привабить велику кількість дітей та молоді. Це означає, що заняття на новому спортивному об'єкті відірвуть молодь від паcивних ігор, переглядання телевізора, вживання стимулюючих речовин та агресивної поведінки. Також буде розширено спортивний простір міст, забезпечено місцем проведення дозвілля та спортивних заходів різновікові групи населення. Покращено естетичний вигляд парку "Слов'янський".
Кількісні показники: облаштовано один спортивний велотрек «ЕКСТРІМ» на якому одночасно безпечно можуть кататися 20-25 чоловік. Протягом дня до 100 чоловік. Прогноз -70% якісного використання об'єкту.

Місце реалізації завдання

м.Володимир-Волинський
Парк «Слов’янський»,
(на розі вул.Київської)

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту

451 311 грн

Фотографії