Арт простір Брав участь

Доданий
31.05.2020
Номер
8
Культура та туризм

Встановлення огорожі-експозиції, яка слугуватиме об'єктом для виставок та впоряткування перед нею майданчика у вигляді шахової дошки, яку також можливо буде використовувати як літню сцену.
Об'єкт буде розташований з правого боку біля КМЦ.

Автор проєкту
Роман
Роман Горошкевич
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
пл. Героїв, 1, Володимир-Волинський

Опис

Основна мета проєкту

Створеня відкритого громадського простору, де матимуть можливість у вільному доступі презентувати свої роботи митці та рукодільники. А також, пубудова стаціонарної літньої сцени біля культурно-мистецького центру. Створення безпечної зони відділеної огорожою від проїзжої частини.

Проблема, на вирішення якої спрямований проєкт

У місті відсутній відкритий майданчик для презентації своїх робіт художникими та рукодільниками, а також місця, де можуть виступати творчі гурти та аматорські колективи міста. Крім того,за рахунок використання безшовної бруківки з'явиться можливість для катання на велосипедах BMX, роликових дошках та роликових ковзанах. Безпека руху так як закривається проїжджа частина дороги.

Перелік заходів передбачених проєктом

Встановлення огорожі загальною протяжністю 21 метр (на відстані 1,5 метра від кута КМЦ) висотою від рівня бруківки приблизно 2,3 метра. Ширина полотна огорожі з сітки по 2х3 метри 7 секцій. Світильники-бра встановлюються на кожну секцію, щоб освітити полотно огорожі. Сітка 10х10 мм встановлюється з двох сторін зі зміщенням на середину клітинки для дрібнішого візерунку. На відстані 3-4 метри від огорожі формується шахова дошка в той же рівень з бруківкою 8х8 метри. По периметру дошки на ширину 1 метр іншим кольором відділяється дошка від пішохідної зони. Матеріал для шахової дошки - бруківка з імітацією фактури дерева, решта бруківки - без швів та скруглень для комфотного катання по ній. Стовпи освітлення встановлюються вздовж алеї,щоб освітити увесь майданчик. Лампи RBG встановлюються зі спрямуванням на шахову дошку так, щоб можна було їх використовувати як кольорові суфіти.

Чому саме цей проєкт повинен бути реалізованим

Облаштування такого простору відкриває нові можливості для всебічного та творчого розвитку всіх бажаючих, який можна використовувати для соціально-культурної та просвітницької роботи з громадою міста, різними організаціями. Задля забезпечення якісного дозвілля та відпочинку дітей та молоді з використанням інноваційних технологій. Крім того,за рахунок використання безшовної бруківки з'явиться можливість для катання на велосипедах BMX, роликових дошках та роликових ковзанах.

Відповідність проєкту Стратегії розвитку міста

Проект відповідає стратегії розвитку міста у розділі СТРАТЕГІЧНА ЦІЛЬ 2. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ – ВАЖЛИВИЙ ЕКОЛОГІЧНО-ПРИВАБЛИВИЙ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР РЕГІОНУ, ЗАТИШНЕ І КОМФОРТНЕ МІСТО ДЛЯ ПРОЖИВАННЯ.
Операційна ціль 2.2. Створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей.
Завдання 2.2.2. Створення/розширення громадського простору міста.

Чи носить проєкт капітальний характер

ні

Обгрунтування бенефіціарів проєкту

Творчі люди нашого міста, які будуть проводити свої заходи і виставляти свої роботи. Масові заходи.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проєкту

Якісні показники: створено арт-простір для проведення виставок, покращено зовнішній
вигляд центральної частини міста, забезпечено бепечне перебування жителів та гостей
міста на даній території.
Кількісні показники: облаштовано одну літню сцену, встановлено огорожу- експозицію
протяжністю 21 метр.

Місце реалізації завдання

Площа Героїв у м. Володимирі-Волинському біля культурно-мистецького центру

Орієнтовна вартість (кошторис) проєкту

Матеріали 263 800
Роботи 186 200
10% на непередбачувані витрати

Фотографії