Облаштування дитячого майданчику по вул. Поліської Січі 21 Брав участь

Доданий
30.08.2017
Номер
6
Комунальне господарство

У дворі будинку по вулиці Поліської Січі 21 вже є елементи дитячого майданчика. З часом кількість дітей збільшилась, тому виникла потреба додати кілька нових елементів.

Автор проєкту
Михайло
Михайло Лукашук
Бюджет
75 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

У дворі будинку по вулиці Поліської Січі 21 проживає 22 дитини віком до 16 років. Крім того сюди приходять гратись діти із сусідніх будинків (Поліської Січі 25, 27, 23, 19, 17. вул. 9 – го травня 1), а там взагалі немає майданчиків. В такому випадку загальна кількість може сягнути до 40 осіб. У дворі вже є елементи дитячого майданчика такі як: пісочниця (фото 1), гойдалка ординарна (фото 2), ігровий комплекс (фото 3), балансир (фото 4), велика гірка (фото 5). Не складно порахувати, що якщо двоє діток катаються на балансирі, одна на гойдалці і максимум 4 в пісочниці (разом 7 дітей), то всі інші діти змушені гратись по суті на двох гірках. Ситуація ускладнюється коли виходять гуляти дітки віком від 2 до 5 років. Вони часто плачуть через бажання кататись на гойдалці, яка на 90% зайнята кимось іншим. А якщо батьки найменших діток якось розподілять між собою, хто і де буде гратись, то старшим (діти віком 6 - 16) взагалі місця не лишається. Тому, часто тим, хто вийшов гуляти пізніше інших доводиться чекати поки награються інші, або іти в інші двори, де звісно теж є багато діток бажаючих погратись.
Не достатня кількість елементів дитячого майданчика - це і є основною проблемою у даному дворі. Мета проекту забезпечити дозвілля дітей у дворі будинку по вулиці Поліської Січі 21, шляхом встановлення додаткових елементів дитячого ігрового майданчика. Це планується зробити на території цього двору. Територія має трав’янисте покриття і не потребує додаткового облаштування (асфальтування, вкладання бруківки, або штучного покриття).
Перед тим як запропонувати остаточний варіант вирішення проблеми, ситуацію що склалася було обговорено з дітьми 6 – 16 років, та батьками дітей до 6 років. Врахувавши кількісний та віковий склад, інтереси хлопців та дівчат, які щодня за гарної погоди проводять час на майданчику було узгоджено остаточне та компромісне рішення, яке задовольнить всіх.
Отже реалізація даного проекту повина вирішити вище згадану проблему шляхом втановлення додаткових елементів дитячого ігрового майданчика:
1. Гойдалка подвійна (фото 6).
2. Стійка «Стрітбол» ординарна (фото 7).
3. Карусель «Велика з кермом» (фото 8).
4. Дитячий комплекс «Дві башти». (фото 9)
Також слід зазначити, що реалізація проекту відповідає стратегічним пріоритетам і цілям міста. А саме другій стратегічній цілі «Володимир-Волинський – важливий екологічно-привабливий історико-культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання». Операційна ціль 2.2 - створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей. Завдання 2.2.2. Створення/розширення громадського простору міста

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Реалізація проекту спрямована на дітей віком від 2 до 16 років та батьків дітей віком до 5 років (маленькі діти граються з батьками), що проживають по вулиці Поліської Січі 21, 19, 17.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Дітям та їхнім батькам буде забезпечена можливість змістовного дозвілля. Поліпшиться та зміцниться стан фізичного і психологічного здоров'я дітей.
Кількісні показники результативності – встановлення додаткових чотирьох елементів дитячого майданчику дасть змогу збільшити кількість дітей шо одночасно граються на майданчику, приблизно на 14 осіб (Карусель – 4, гойдалка – 2, комплекс та стрітбол мінімум по 4).

Місце реалізації завдання

вул. Поліської Січі 21

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

Лукашук Михайло Миколайович. моб. 0935158297

Фотографії