Створення сучасного кабінету ЛФК для хворих м. Володимир-Волинського . Реалізований

Доданий
29.08.2017
Номер
5
Охорона здоров'я

Створення сучасного кабінету ЛФК для відновлювального лікування після тяжких травм, поранень та операцій, захворювань серцево-судинної, ендокринної системи, опорно-рухового апарату .

Автор проєкту
Юлія
Юлія Скіць
Бюджет
201 690 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Володимир-Волинське територіальне медичне об'єднання — головна установа охорони здоров'я в місті Володимирі-Волинському. Надає як первинну, так і кваліфіковану медичну допомогу . До структури ТМО входять 19 відділень та структурних підрозділів.
Проект спрямований на вирішення та профілактику проблем частих та затяжних захворювань серед населення. Адже за останні роки зросла кількість захворювань:
- на цукровий діабет,
- гіпертонічної хвороби,
- серцево-судинних і легеневих захворювань,
- інсульти,
- інфаркти
- захворювань хребта,
- суглобів
- травмувань після ДТП.
Все це веде до інвалідизації пацієнтів, а у ТМО кабінет ЛФК не відповідає сучасним стандартам для проведення відновлювального лікування, реабілітації (фото ЛФК ТМО в додатках). Лікарі вимушені направляти хворих на лікування в обласні медичні заклади, що приводить до втрати часу у пацієнтів, чи до відмови у подальшому лікуванні або до самолікування.
Коротко на прикладі інсультів:
інсульт – 1-ше місце серед причин інвалідизації населення;
в світі – 15 млн. інсультів у рік;
в Україні – 3 млн. хворих гострими та хронічними порушеннями кровообігу мозку, а це 6-7% населення, або 8 тис. на 100 тис.;
в Україні 105-150 тис. інсультів у рік 2-3 на 1000 :
- 35,5% у людей працездатного віку
- 20% у віці молодше 50 років ;
В Україні після інсульту :
- 20% повертаються до повноцінного життя
- 80% стають інвалідами
- 20-40% залежні від посторонньої допомоги.

Мета- створення сучасного кабінету ЛФК.
На сьогодні лікувальна фізкультура в занепаді. Наша мета, щоб кабінет ЛФК працював так, як це має бути, щоб тут були різноманітні тренажери, щоб була можливість у більшому обсязі допомогти пацієнтам, які цього потребують. Для цього потрібно провести поточний ремонт приміщення та укомплектувати кабінет такими елементами: доросла шведська стінка, дитяча шведська стінка, масажний стіл, фітнес станція, реабілітаційний тренажер, велотренажер, профілактор Євмінова, лавка до тренажеру Бубновського , фітбол, гантелі набірні, мат спортивний, мат спортивний дит., бігова доріжка, степ платформа.
Заняття лікувальною фізкультурою повинні призначатися фактично всім хворим – особливо в період відновлення після перенесених хвороб різних органів і систем. Вправи допомагають при таких недугах, як остеохондроз, параліч, викривлення хребта (сколіоз), перелом кісток, вивих, для лікування та профілактики серцево-судинних і легеневих захворювань, захворювань органів травлення, сприяють нормалізації артеріального тиску та можуть допомогти при ожирінні, подагрі, цукровому діабеті й астмі. Люди, які перенесли інсульт та інфаркт, також будуть мати змогу покращити стан здоров’я.
Створення сучасного кабінету ЛФК – це значний крок вперед в роботі ТМО.
Проект не передбачає створення додаткових штатних одиниць.
Проект відповідає стратегії розвитку міста:
- СТРАТЕГІЧНА ЦІЛЬ 2. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ – ВАЖЛИВИЙ ЕКОЛОГІЧНО-ПРИВАБЛИВИЙ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР РЕГІОНУ, ЗАТИШНЕ І КОМФОРТНЕ МІСТО ДЛЯ ПРОЖИВАННЯ;
- Операційна ціль 2.1. Відродження іміджу міста як важливого історико-культурного центру регіону;
- Завдання 2.2.6. Підвищення якості медичних послуг.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Пацієнти стаціонарних відділень Володимир-волинського ТМО:
- травматологічне;
- хірургічне;
- неврологічне;
- дитяче;
- терапевтичне;
- пологове, гінекологічне.
А також амбулаторні пацієнти - діти, дорослі по обгрунтованому направленню лікуючого лікаря: сімейного лікаря, вузьких спеціалістів таких як травматолог, невропатолог і т. д.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Отже, очікувані результатати в разі реалізації проекту:
- якісні
скорочення термінів лікування;
якісне покращення стану здоров'я охоплених груп населення;
профілактика захворювань;
зменшення інвалідизацій.
- кількісні (дані за 8 місяців)
проліковано: 212 х Хворих
стаціонар- 116
амбулаторних- 96
з них дітей- 24
Навантаження за 6 міс.- на 1 медичну сестру ЛФК – 107,9%.

Місце реалізації завдання

Територіальне медичне об»єднання. 44700 м. Володимир-Волинський, вул. Павлова, 20.

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

а) Васильчук Олександр Олександрович - e-mail: mokrets 2014@gmail.com , тел. 0979900554. Скіць Юлія Олександрівна - e-mail: Sk1987@ukr.net

Фотографії