"Шукачі роботи" Памятник контрабандисту та корупціонеру Відхилений

Доданий
11.09.2017
Номер
29
Культура та туризм

Памятник з трьох фігур та шитом звернення, який насправді покаже мешканцям та гостям міста , як йдуть справи в місті та Україні. Памятник людям . які не зуміли реалізуватися та пішли на угоду з совістю. пам,ятник журби за продуктивними та корисними для суспільства людьми.

Автор проєкту
Бюджет
80 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Згідно аналізу , як зазначено в стратегії міста , в нас і ріст корупції, і високий рівень безробіття, низька інвестиційна привабливість міста, але натомість відплив кваліфікованих кадрів та старіння населення ізза того. що молодь не може реалізуватися , нема розвитку міста. Яким чином вплинути на цю ситуацію?
Коли визнати все, як є, правду, то вона хоч і коле око, але все ж таки ВИЗНАНА, Тожді легше буде попередити подальші руйнування в місті. Мета- збільшити кількість людей, які виживають завдяки легальним роботам, які створюють нові види діяльності та робочі місця, які приймають закони , правила, завдяки яким живеться краще більшості мешканців. Допомогти визнати помилки та проблеми місцевих жителів та надихнути їх на пошуки справжньої роботи, де вони реалізують свої здібності та таланти. Отримують гідну зарплатню.
Проблема- Нема роботи- головна проблема у людей. Причини різні, від малої зарплатні до неспроможності виконувати роботу. Багато людей в інших містах теж мають цю проблему. Але не в нашому місті. Прикордонний рух та близьке розташування до кордону зіграло важливу роль: цигарковий, бурштиновий т. і. «бізнес» знецінює будь яку пропозицію, яку може надати місцеве підприємство чи підприємець. Чи вбиває це виробництво та підприємницьку діяльність в нашому місті? Напевно. Чи росте неетичний бізнес та кількість людей, які підтримують його та виправдовують корупціонерів та контрабандистів? Так, росте. Як це впливає на наповнення бюджету чи бажання залишитись в цьому місті здібних людей, які хочуть реалізуватися? Негативно! Все менше людей хочуть залишитися у нашому місті.
Тому треба визнати помилки та усвідомити проблему.
Я пропоную побудувати пам,ятник , який буде нагадувати про цей період часу ( сподіваюсь, що це стане минулим ) . Цей пам,ятник буде . як прояв незгоди мешканців міста та готовність діяти по-новому. Він буде мати ще й виховний ефект. Як цікава родзинка приверне увагу до нашого міста ( туристи, інвестори).
Пам,ятник «Шукачам роботи ». Три фігури на невеликому постаменті з бруківки. Виконаний з гіпсу , алібастру та цементу. Завбільшки 2метра. Майже в кущах виглядає одна фігура ( контрабандист) , в очах його страх та посмішка задобрювання. Одягнутий він гарно, але великий живіт випирає з під сорочки, а з кишені стирчать цигарки ( 2 пачки) , він стоїть навприсядки, тому що його самоповага нижче, ніж він хотів би. Ну і його простягнута рука з грошима до кармана другої фігури ( корупціонера) буде яскраво показувати його наміри. Друга фігура буде стояти на відкритому просторі, гордо піднявши голову. Він буде у формі прикордонника. Він посміхається , його сорочка вилізла з під форми . шапка одягнута назад, ніби він кепкує зі свого посту ( можна багато дрібниць продумати , щоб фігури були дійсно зрозумілими для глядача) . Одна рука приставлена до лобу, ніби він щось вишукує, а друга відстовбурчує карман, ближчий від контрабандиста. Третя статура ( не обов,язково)– українець, який дивиться на корупціонера , він у вишиванці. Це ознака того, що він свято вірить, що він хоче для України світлого майбутнього. В нього шапка в руках, куди будуть кидати гроші . ( ясно натякає на ситуацію з боргами). Вся композиція завершується щитом, де буде написано звернення до перехожого про те, щоб він усвідомив свою роль у суспільстві , та навчався у кращих, шукав для себе діяльність, яка б не тільки приносила гроші, а ще й користь для нашого міста та країни. Можна таке звернення « Що ти скажеш дітям, коли вони спитають про вашу діяльність?». Це питання про те, що цим людям пишатися немає чим, бо передаємо дітям країну в боргах, та показуємо поганий приклад, як люди з низькими цінностями.
Можна придумати прикмету : коли кидаєш гроші, то знайдеш своє місце з гарною роботою та повагою від людей. Ці гроші будуть, як внесок від громадськості в казну на стипендію самому кращому учню.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

всі жителі, які причетні до бізнесу на кордоні, молодь, підприємці, всі жителі міста.
а також велика кількість туристів

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

збільшення туристичного руху , збільшення робочих місць, ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ВМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ, ЗБІЛЬШЕННЯ НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ, ПРИБУТКУ ВІД ТУРИСТІВ . ПОБІЛЬШАЄ МОЛОДІ, ЯКІ ЗАХОЧУТЬ ЗАЛИШИТИСЯ В МІСТІ ТА ЗРОБИТИ ЩОСЬ КОРИСНЕ.

Місце реалізації завдання

вул. Коперника, біля Центру зайнятості.

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

Наталія Шандалко

Фотографії