Сімейний клуб "щасливе місто" Відхилений

Доданий
11.09.2017
Номер
27
Освіта

Місце, де будуть зустрічатися активні люди, які хочуть цікаво та корисно провести час. Буде проводитись раз на тиждень , наприклад, неділя. Тут буде надана консультація та порада від фахівців своєї справи. Також відбуватиметься обмін ідеями та створення нових проектів для комфорту нашого рідного міста.

Автор проєкту
Бюджет
28 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Активізація людей , співпраця та взаєморозуміння мешканців міста.
Зараз нажаль інститут сім,ї продовжує занепадати. Погіршується ситуація саме в наш час, коли дорослі вирішують фінансові проблеми, нестабільну ситуацію в країні, а діти сидять в гаджетах. Звідти вони отримують інформацію, там спілкуються. В юному віці вони вирушають у віртуальний світ, без належного досвіду та знань. Чи зможуть вони потім вирішити реальні проблеми , з реальними людьми? Нажаль, ні. Це загрожує тим, що ми в майбутньому отримаємо цивілізацію неспроможних навіть спілкуватися . Як будувати гарні відносини, де брати досвід гарних стосунків, досвід успішних дій в бізнесі та різних проектів. Саме досвід на практиці самий цінний для молоді. Що вони бачать в реальному світі , в нашому місті? Росте число людей, які підтримують нелегальний бізнес, по,язаний з перетином кордону, все менше людей можуть виконувати роботу , більшає число безробітних, і це ще не все.
У нас в місті стандарти моралі, чесності, продуктивністі людини як поняття перевернуті з ніг на голову.

Ну а як у нас звикли спілкуватися люди? Гарно вміють звинуватити , показати свою підкованість в темі, критикувати, ігнорувати, знецінювати, сварити, сваритись! Ф як на рахунок просто приємно поспілкуватись в сім,ї, на вулицях міста, на роботі чи в установі? Кругом одне теж саме. Приємне слово, посмішка, комплімент , гарні манери в нашому місті не модні. Чи не так? Люди звикли не спілкуватись, тому конфлікти та розлучення все частіше.Як зазначено в стратегії міста, слабкі сторони відсутність можливостей для самореалізації молоді, тому вона не хоче залишатися.А хотілося б, щоб молодь сама висловилася та вплинула на своє місто так, щоб їм захотілося лишитися. Є ризики не тільки зростання непрацездатності , як зазаначено в стратегії міста на 17-2027 роки, але зростання пиятства та наркоманії! Хочемо втратити ще більше? Чи можемо щось зробити з цим? Щоб дійсно досягнути цілі " успішного європейського сучасного міста з багатовіковою історією, що є мостом між Україною та Європейським союзом. Ргіональний центр розвиненої багатопрофільної економіки, де проживають ЩАСЛИВІ І ДРУЖНІ люди. Місто яке забеспечує всі умови для комфортного проживання , активного відпочинку та ДОЗВІЛЛЯ , РОЗВИТКУ та САМОРЕАЛІЗАЦІЇ, Як це досягнути? Я приблизитись до нашої стратегічної цілі?Треба змінити мислення, звички, набути нового бачення світу.
Я пропоную: Місце, де будуть збиратись люди . щоб пограти в інтелектуальні ігри, спортивні квести, послухати цікаві семінари на тему : «Як збудувати свій бізнес», « Як стати другом дитині» « Розкриття талантів», «Робота в задоволення» , « Що таке конфлікт та як його попередити?» , посиденьки з гітарами, цікаві уроки англійської та других мов, ігри, де задіяні всі члена сім,ї . Тут буде кожному затишно. Безалкогольні посиденьки внесуть нову моду в нашу культуру. І кожен,повертаючись додому. принесе корисне для сім,ї. Гарний настрій, нові знання, усвідомлення, ідеї! Реалізація деяких із проектів буде відбуватись відразу, наприклад- толока. Профілактичні заходи про наркотики та злочинність дадуть правильне поняття турботи про себе та оточення. Усвідомлення про свої таланти та здібності не дадуть піти хибним шляхом злочину чи наркозалежного . А зустрічі з цікавими людьми дадуть поштовх до нових цілей та мрій.
Люди можуть тут обговорювати свої проблеми та запрошувати спеціалістів по бажанню самих учасників. У кожного мешканця є свої комунікації та знайомства, досвід та успіх. Кожен може виступити організатором заходу. В команді однодумців приємніше працювати. Тому таке спілкування буде ще й корисним і для міста. Бо, коли розібратись, то у нас одна спільна мета- Щасливі люди в комфортному місті. Так ми покажемо дітям приклад гарного спілкування , внесемо мир та спокій та згуртованість в сім.ї, що обов’язково вплине на життя у місті.
Наприклад приблизний план заходу :
1 день реклама на ФБ та на тумбах міста ( організатор заходу)
Запрошення людини з досвідом.
Початок:
Зустріч з успішною людиною в місті (1година)
Малі діти йдуть гратись на коврик.
Дорослі об,єднуються в гру ( шахи, мафія, крисині біга тощо). ( 2-3 години)
2 день реклама на ФБ, на тумбах міста ,
Запрошення тренера для спорт ігри та лектора
організація місця для гри ( парк, стадіон, спорт зал)
Антинаркотична лекція 1 год
Гра рухлива на свіжому повітрі 2-3 години для різного віку.

3 день реклама плану заходу
Запрошення знавця мови та організація інвентарю для толоки
Година англійської для чайників КМЦ
Толока в парку ( на річці ).

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Це люди сімейні та одинокі, інваліди, пенсіонери, діти, молодь, активісти та підприємці міста.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Результат: У людей різного віку збільшиться спільних тем для спілкування, відбудеться обмін досвідом , що необхідно особливо дітям. Підвищення моральних цінностей у мешканців міста, поменшає розлучень, зниження злочинності ( особливо побутової), алкоголізму , наркозалежності, діти отримають цікаву діяльність та більшу підтримку від дорослих.
Орієнтовно під час одної зустрічі кількість учасників становитиме 30 осіб.
Але вплив буде на більшу кількість людей, приблизно кожен тиждень на 50 осіб.
Але освітлюватись буде в інтернет ресурсах, тому вплив необмежений, коли розглядати цей проект, як приклад іншим людям.

Місце реалізації завдання

Приміщення ЦПО( Центр Позашкільної Освіти) , орендарем приміщення може бути ГО " Консультативний центр"Діалог"головою якого я являюсь, облаштування може бути на балансі ЦПО

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

Наталія Шандалко, узгодженно з Нестерук Л. М. та Лівак О.А..

Фотографії