Видання книжки "Січень 1919 року у Володимирі" Відхилений

Доданий
11.09.2017
Номер
20
Освіта

Проектом пропонується підготувати і видати книжку під умовною назвою «Січень 1919 року у Володимирі», яка буде містити історичний нарис, публікацію історичних документів, спогадів, фото, а також карту. Наразі аналогів такому видання немає.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Руденко
Бюджет
19 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Метою проекту є посилення історичних досліджень минулого міста та презентація цих досліджень мешканцям Володимира-Волинського.
У січні 2019 року на державному рівні відзначатиметься 100-річчя Акту Злуки. Вшанування цієї річниці передбачено рядом нормативно-правових актів (Указ Президента України № 17 від 22.01.2016, розпорядження Кабінету Міністрів України № 777-р від 26.10.2016 тощо). Проголошення Акту Злуки у січні 1919 р. на Софійському майдані у Києві є одним із основних моментів українського державотворення. Відтак відзначення ювілею уже звичними урочистостями - концертом, пафосними промовами, покладанням квітів є неповагою до минулого і містить загрозу залишитись непоміченим для громади міста.
А між тим у Володимирі-Волинському є що і кого вшановувати у ці дні. Поки у січні 1919 р. у Києві політики оголошували декларації єдності, у нашому місті точилась справжня кривава боротьба за приналежність до України – йшли справжні бої та гинули люди. Однак памʼять про ті події маргіналізована і майже втрачена. Видання книжки з відповідним історичним нарисом, історичними джерелами, картою дозволить вирішити цю проблему.
Володимир-волинці отримають ще одне видання про історію власного міста. При цьому воно має буде достатньо незаангажоване, історично достовірне та висвітлюватиме ту сторінку історії, що ще майже не ставала предметом досліджень. Нова книжка про історію міста покращить гуманітарний простір міста та його імідж історичного населеного пункту.
Проект відповідає стратегічним пріорітетам та цілям розвитку міста

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Виданням зможуть користуватися усі мешканці міста, в першу чергу учні та студенти навчальних закладів міста, вчителі, викладачі, журналісти, працівники органів влади, музейники, архівісти, історики, усі, хто цікавиться історією міста Володимира-Волинського

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Видання книжки накладом 100 примірників, її презентація та розповсюдження дозволить донести до бенефіціарів проекту інформацію про історичні події в місті сторічної давнини, покращить знання містян про рідний край, формуватиме позититвний образ міста в українському суспільстві.

Місце реалізації завдання

м.Володимир-Волинський

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

Наталія Руденко