Креативний простір «Парасоля» біля культурно – мистецького центру у м.Володимир-Волинський Брав участь

Доданий
06.09.2017
Номер
12
Публічний простір

Проект направлений на створення сучасного, інноваційного, комунікаційного, інтерактивного, креативного арт-простору.
Простір являє собою встановлення гігантської парасольки з трьома сучасними лавками, на основі парасолі вмонтовано 4 USB-порти для підзарядки телефонів та гаджетів, також проведено Wi-Fi.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Вечеря
Бюджет
95 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Мета: Нашою метою є створення простору, що надасть змогу згуртовувати людей для проведення різнопланових неформальних зустрічей, фотосушок, арт-вечорів, що будуть поштовхом до самовдосконалення, натхнення та реалізації кожного, ми хочемо просувати культуру креативної комунікації, здорового способу життя, інтенсивного обміну та втілення ідей суспільних ініціатив.
Проблема: Даний проект направлений на вирішення відразу трьох пробем.
1. У місті Володимирі - Волинському відсутні креативні публічні простори. Вирішення цієї проблеми потребує сучасного підходу. Центр міста, а саме територія біля КМЦ повинна бути туристично-привабливою та яскравою.
2. Налічується численна кількість креативної молоді, активних і небайдужих людей (у місті зареєстровано більше 40 громадських організацій), які не мають організованого, інтерактивного, затишного, сучасного простору, де можна було б згуртовуватися, проводити дозвілля, самопрезентації, інші цікаві заходи, або просто відпочивати.
3. Недостатня кількість місць, де є вільний доступ до мережі Інтернет, окрім закладів ресторанного типу. Ми розглядаємо це, як проблему, адже, на сьогоднішній день Інтернет-зв’язок стає однією з базових потреб сучасної людини, особливо це стосується молоді.
Запропоновані рішення:
1. Облаштувати благоустрій території, що забезпечить мешканцям міста усіх вікових категорій можливість самореалізовуватися, комфортно і з користю та цікавістю проводити час, сприятиме їх інтелектуальному, моральному, духовному розвитку, задля реалізації творчого потенціалу, популяризації здорового способу життя та надання естетичного та привабливого вигляду ділянки біля КМЦ, пропонуємо створити креативний арт-простір;
2. Встановити гігантську сонячну парасолю, що буде туристичною атракцією для жителів та гостей міста, також виконуватиме ще й основні її функції – захист від дощу та сонця.;
3. На основі парасолі вмонтувати 4 USB-порти для підзарядки мобільних телефонів та гаджетів;
4. На куполі конструкції розмістити 4 сонячні панелі задля незалежності простору від електромережі;
5. Встановити 2 прожектори освітлення для можливості вечірнього користування простором;
6. Встановити ретранслятор Wi-Fi для вільного користування мережою Інтернет;
7. Встановити відеокамеру для нагляду за територією і попередження випадків вандалізму;
8. Встановити 3 сучасні лавки для зручного розміщення відвідувачів простору;
9. Встановити 2 сміттєвих урни для підтримки простору у чистоті.
Облаштування такого простору відкриває нові можливості для всебічного та творчого розвитку всіх бажаючих, який можна використовувати для соціально-культурної та просвітницької роботи з громадою міста працівниками КМЦ, різними організаціями. Задля забезпечення якісного дозвілля та відпочинку дітей та молоді з використанням інноваційних технологій, також для привернення туристів (Фото додається).
Проект відповідає стратегії розвитку міста , а саме стратегічній цілі 2 “Володимир – Волинський – важливий екологічно привабливий історико – культурний центр регіону, затишне і комфортне місто для проживання”, операційній цілі 2.2. створення образу міста як комфортного і безпечного для мешканців та гостей; завдання 2.2.2. створення/розширення громадського простору міста.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Відвідувачі заходів КМЦ - як показує статистика, за рік проведено 151 захід, з них 45 виставок, 57 заходів для дітей, кожен з яких відвідує від 70 осіб, отже, щонайменше, 10000 осіб.
Вільно користуватися результатами проекту зможуть всі володимир-волинці та гості міста. Особливо це потрібно активним, творчим, креативним мешканцям, які люблять своє місто та хочуть проводити дозвілля на свіжому повітрі якісно, корисно, та інноваційно.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

1. Відкриття першого відкритого креативного простору;
2. Встановлено: сонячну парасолю, 3 лавки, 1 відеокамера, 2 прожектори для освітлення, 2 сміттєвих урни, проведений WiFi.
3. Поширення інформації про проект у ЗМІ та Інтернет-виданнях – 4 статті;
4. Проведення організованих заходів культурно-мистецьким центром,;
5. Проведення трьох майстер-класів різної тематики громадськими організаціями міста;
6. Проведення арт-вечора з виступами місцевих виконавців;
7. Проведення літературної гутірки.

Місце реалізації завдання

м.Володимир-Волинський, прилегла територія біля КМЦ по вул. Князя Василька, 4

Контактні дані автора/авторів проекту, які будуть загальнодоступні, у тому числі для авторів інших проектів, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, інформацією, можливих узгоджень тощо (необхідне вибрати)

Ірина Вечеря

Фотографії