Засідала координаційна рада з питань громадського бюджету (бюджету участі)

Засідала координаційна рада з питань громадського бюджету (бюджету участі)

27 січня відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі), на якому було заслухано звіт про стан реалізації проєктів-переможців громадського бюджету (бюджету участі) у 2019 році, обговорено пропозиції  щодо змін та доповнень до Положення про громадський бюджет за результатами анкетування, узгоджено пріоритетні напрямки проєктів громадського бюджету на 2021 рік.  

Начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Віктор Фіщук повідомив, що впродовж 2019 року було реалізовано усі 5 проєктів –переможців громадського бюджету на загальну суму  866.9  тис.грн. Більш детально зі звітом можна ознайомитись ТУТ.

Щодо результатів анкетування, жителями міста  піднімались питання про проведення  методів голосування, збільшення верхньої граничної межі бюджетів на реалізацію малих та великих проєктів, визначення  поняття  “автор проєкту”, включення до переліку пріоритетних напрямків розвиваючих студій, виключення участі проєктів, реалізація яких принесе користь обмеженому колу мешканців міста, погодження художньою радою  проєктів, які стосуються паркових скульптур та  вуличних фігур, встановлення нижньої межі кількості голосів при визначенні  проєктів-переможців.

Членами координаційної ради було проаналізовано усі подані пропозиції та за результатами голосування   прийнято наступні рішення:

– залишити без змін у чинній редакції пункт Положення, що стосується проведення голосування, а саме: “Голосування проводиться через систему Bank ID, ЕЦП  та Е-mail реєстрацію (для осіб, які зареєстровані в м. Володимирі-Волинському)

– граничну межу бюджету на реалізацію малих та великих проєктів залишити без змін (малий проєкт – до 100 тис.грн., великий проект – до 500 тис.грн.)

– визначити, що “Автор проєкту” – це фізична особа, яка досягла 18 річного віку  (станом на дату подання проєкту ) та  є громадянином України,  яка створила ідею щодо покращення м. Володимира-Волинського та  оформила її у  вигляді проєкту відповідно до вимог Положення про громадський бюджет (бюджет участі) м. Володимира-Волинського

– включити розвиваючі студії до переліку пріоритетних напрямів

–  кошти  громадського бюджету (бюджету участі) на проєкти, які реалізовуватимуться у бюджетних установах,  органах самоорганізації населення, прибудинкових та прилеглих територіях багатоквартирних будинків, не виділяються.

 – проєкти, якими передбачається  встановлення  паркових скульптур, вуличних фігур, статуеток, декору та оформлення ландшафтного дизайну, мають в обов’язковому порядку погоджуватись з  художньою радою, яка погоджує форми та місце його розташування. У разі не погодження проєкту художня рада  має  право  запропонувати альтернативне місце  та форму  його реалізації, яке у подальшому погоджується з автором проєкту.  У разі відмови автора вносити зміни до проєкту в частині визначення місця та форми  реалізації, такий проєкт не допускається до голосування.

– кількість голосів за проєкти, що перемогли в голосуванні, не може бути меншою для  малих проєктів – 50 голосів, для великих – 100 голосів.

Усі вищевказані результати голосування будуть  винесені для розгляду на  черговій сесії міської ради, яка й затвердить остаточні зміни та доповнення до Положення про Громадський бюджет (бюджет участі).