Відбувся тренінг з написання проектів на виконання Громадського бюджету

Відбувся тренінг з написання проектів на виконання Громадського бюджету

13 липня в залі засідань виконавчого комітету міської ради відбувся тренінг з написання проектів на виконання Громадського бюджету міста Володимир-Волинського. Проходило навчання, у якому взяли участь більше 40 осіб, що мають намір втілити своїми задуми за рахунок Бюджету участі, в тому числі, й депутати міської ради, представники громадських організацій, установ та підприємств міста, громадські активісти, в рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» (що виконується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень) Інститут Регіонального Розвитку.

Розпочався семінар із того, що експерти проекту, Ірина Сторонянська та Андрій Пелехатий, нагадали його учасникам, що таке Бюджет участі чи Громадський бюджет, на яких засадах він діє, розповіли про переваги його запровадження для громади та для міської влади. Зазначили також, що в Україні вже 27 міст запровадили Бюджет участі, втім, як правило, це великі міста – мільйонники, тож Володимир-Волинський – невелике місто, де запроваджують бюджет участі – приємне виключення з правил. Принаймні, поки що. Разом із тим, очікується, що до кінця 2017 року Бюджет участі буде запроваджено в 70 містах України. І з кожним роком таким міст, за прикладом країн Євросоюзу, більшатиме. Приміром, у Варшаві, відзначила Ірина Сторонянська, кожен район міста має свій власний бюджет участі, а в Португалії його планують запровадити на загальнодержавному рівні.

Крім теоретичних знань, учасники семінару мали нагоду взяти участь і в практичних, зокрема, розповісти присутнім про те, які проекти за допомогою Громадського бюджету хотіли би втілити в життя. Всім, хто буде готувати проекти, Ірина Сторонянська наголосила, що беручись за їх підготовку, автори повинні точно знати, чого хочуть і як цього досягти. До того ж, вартість проекту, який готує автор, повинна включати в себе, в тому числі, й вартість виготовлення проектно-кошторисної документації, необхідної для його реалізації. Також пані Сторонянська нагадала, що всю необхідну інформацію про Громадський бюджет Володимира-Волинського, Положення та особливості якого були запрезентовані під час семінару, умови участі в конкурсі проектів та вимоги до самих проектів, можна знайти на офіційному сайті Володимир-Волинської міської ради за електронною адресою https://volodymyr.pb.org.ua/ в розділі «Громадський проект». Тож долучайтеся, не прогавте шансу втілити в життя свої задуми.

Нагадуємо, що проекти необхідно подавати з 1 серпня по 11 вересня 2017 року.